Moldovenii, “naşii” colaborării fructuoase româno-ruse
Prietenul lui Meleşcanu de la Chişinău, Serafim Urechean, cel care a creat puntea dintre PNL şi partidul Rusia Unită, nu este doar un simplu mafiot local de extracţie sovietică. Anvergura sa este mai largă poate şi din cauza unui şorţuleţ magic care l-a propulsat - iată, destul de depărtişor, cum zic moldovenii.
În iunie 1998, Urechean, împreună cu Dumitru Braghiş, care va ajunge ulterior prim-ministru al Moldovei a fost iniţiat în loja masonică “Marele Orient al Franţei”, filiala italiană. Braghiş este un preferat al Moscovei militare fiind susţinut public de generalul rus Serghei Şoigu, unul dintre “artizanii” aducerii micului colonel Vladimir Putin la volanul Rusiei Imperiale. Şedinţele Lojei masonice din Republica Moldova, care îşi avea sediul în incinta Euro Credit Bank erau conduse de marele maestru Anatol Andreevici Coman.
Ieşirea spre Rusia şi spaţiul CSI al Oligarhiei noastre autohtone a fost intermediată de moldoveni. Mai exact, Chirovici l-a contactat pe Anatol Andreevici Coman, Marele Maestru al Marii Loji a Republicii Moldova, rugându-l să îi ofere contacte masonice la Moscova pentru Adrian Năstase şi gruparea pesedisto-liberalo-umanistă, în vederea “privatizării” unor sectoare din economie. Coman, fost ofiţer KGB, l-a pus în legătură pe Chirovici cu Alexandr Kondyakov.
Alexandr Kondyakov este Mare Secretar al Marii Loji a Rusiei, dar şi unul dintre cei mai influenţi consilieri de imagine din Rusia, prin firma sa de consultanţă, NovoCom. Înainte de destrămarea URSS, Kondyakov a fost corespondent al Agenţiei de ştiri TASS şi consilier al preşedintelui Comitetului Organizaţiilor de Tineret din URSS (Komsomol). Surse din serviciile secrete susţin că rusul ar fi fost ofiţer KGB, chiar coleg cu Vladimir Putin, şi că ar fi lucrat în rezidenţa serviciului sovietic la Londra.
Rusul i-a pus în contact pe oligarhii români pe fostul vicepreşedinte rus Vladimir Andrianov. După contactele cu Andrianov a început ofensiva concertată către spaţiul de afaceri din România al unor mamuţi ruseşti precum Gazprom, Lukoil sau Tiumen Naftalya Companya - TNK (cea care urmărea cumpărarea a 51% din Petrom). Unii dintre şefii acestor mari companii ruseşti sunt membri în Marea Lojă a Rusiei. Dar şi membri ai serviciilor speciale ruseşti. Fratele lui Anatol Coman a devenit director în Rompetrol Chişinău, iar soţia lui Eugen Ovidiu Chirovici, Mihaela Chirovici, director la Rompetrol Bucureşti.
Culoarul germano-rus
Kondyakov şi moldoveanul Coman împreună cu un neamţ, Alfred Koska, pe atunci Mare Maestru al Marii Loji Unite a Germaniei, au pus umărul la câştigarea alegerilor din 2003 de către Chirovici. Chirovici a primit practic Lumina, cum zic ei, de la Răsărit, adică chiar de la Kondyakov. Koska a pierdut ulterior şefia Lojii sale după ce a fost identificat de serviciile americane drept agent de influenţă al Moscovei. Koska şi grupul său - unii dintre ei consilieri influenţi ai lui Gerhard Schroeder - au contribuit la stabilirea contactelor, pe cale masonică, între masonii - totodată ofiţeri ai serviciilor speciale ruseşti din jurul companiei Gazprom. Astfel a ajuns Schroeder, după pierderea postului de cancelar, angajatul lui Putin la Gazprom.
Vârfuri ale Marii Loji Naţionale a României (MLNR), instalate la conducere în 2003, sunt strâns legate de exponenţi ai masoneriei ruse, cu care colaborează promovându-le interese economice sau de sistem. “Colaborarea” a ajuns să se intersecteze direct cu politicul şi să-l influenţeze, uneori decisiv. Actualul Mare Maestru Eugen Ovidiu Chirovici, iniţiat în 1997 făcea parte dintr-o Lojă dizidentă (MLUNR), unde a fost ales Mare Maestru, în 2000, în ciuda faptului că nu avea vechimea necesară (7 ani ca Maestru şi unul ca Maestru Venerabil). Chirovici s-a transferat în 2001 din MLNUR în MLNR; în 2003 avea să fie ales Mare Maestru al MLNR, în locul lui Comănescu, deşi nici atunci nu îndeplinea cutuma amintită.
Mai gravă, după regulamentele masonice a fost subordonarea pe linie politică a Marelui Maestru, iniţial în calitate de consilier pe probleme economice al premierului Năstase şi, ulterior, ca preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii. Cabinetul Năstase a acordat MLNR statutul de asociaţie de utilitate publică, implicit dreptul de a primi stipendii de la stat, fapt unic în analele masoneriei mondiale. A urmat apoi înregimentarea politică a lui Chirovici în PUR (azi PC). Chirovici n-a venit, însă, singur în loja lui Comănescu.
Pe Chirovici l-au secondat doi dintre membrii lojii “Phoenix” a MLNUR: Ioan Dănuţ Tănasie şi Dinu Patriciu. Şi Călin Popescu Tăriceanu face parte, împreună cu Patriciu, din loja “Phoenix”. Grupul a beneficiat din plin de “background-ul” lui Tănasie, fost ofiţer DIE, angajat ca director al distribuţiei de motorină la rafinăria “Vega” a lui Patriciu.
Ioan Dănuţ Tănasie este absolvent al facultăţilor de Drept (1970) şi ASE-Relaţii Economice Internaţionale (1980), a lucrat în perioada 1968-1992 ca ofiţer operativ în Direcţia de Informaţii Externe (diviziunea TS), actualul SIE, de unde s-a pensionat şi a trecut în rezervă în mai 1992, cu gradul de locotenent-colonel. Chirovici l-a luat pe Tănasie în imediata sa apropiere, acesta fiind numit Mare Secretar al MLNR. Tănasie este omul de mare încredere al lui Mihai Caraman (primul şef SIE după ´89, cel care a reuşit să penetreze cartierul general al NATO pentru KGB), căruia i-a fost subordonat direct în spionajul ante şi post-decembrist.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu