Filiera fraţilor KGB





Personaje de vârf din România, Moldova, Rusia şi Ucraina întrebuinţează influenţele masonice pentru promovarea unor interese economice şi geopolitice în spaţiul răsăritean al Europei
După 1989, Francmasoneria "şi-a reaprins Luminile" în toate ţările din fostul bloc comunist. Prin Hotărârea de Guvern nr. 561, semnată de Adrian Năstase la data de 15.04.2004, "Asociaţia Marea Lojă Naţională din România" devine de "utilitate publică", adică beneficiază inclusiv de fonduri de la stat. Conform istoricului oficial al masoneriei, cu ştiinţa Marii Loji Unite a Angliei, "Grande Oriente d'Italia" a decis să reactiveze Francmasoneria Regulară din România. Această Mare Lojă Regulară a fondat pe teritoriul românesc, la Bucureşti, în 1991, trei "Loji Regulare", aflate la început sub jurisdicţie italiană. Acelaşi lucru s-a întâmplat peste Prut, prin intermediul aceleiaşi filiere, numai că ceva mai târziu.
În 1997, tot Marea Lojă Regulară a Italiei fondează la Chişinău "Marea Lojă a Moldovei", cu sprijinul preşedintelui de atunci Piotr Kirilovici Lucinschi, cunoscut şi pentru politica sa antiromânească. Loja a fost înregistrată cu numărul 113 în registrul Lojei italiene, iar ceremonia de iniţiere, care a durat circa 11 ore, s-a desfăşurat pe 7 iunie în Hotelul "Codru" de la Chişinău, ce a fost al Partidului.
Conform surselor de la Chişinău, primii "iniţiaţi" au fost în număr de 32, al 33-lea participant fiind Marele Maestru al Marii Loje Regulare Italiene, profesorul Giuliano Di Bernado, care, de altfel, a şi susţinut o conferinţă de presă pe această temă pentru ziarele şi televiziunile din spaţiul postsovietic. Ulterior, acesta s-a deplasat la Kiev şi Cernăuţi pentru a "duce lumina" mai departe. Primul "Mare Maestru" al MLM a fost numit Anatol Andreevici Coman, un fost angajat al Ministerului de Interne, bănuit de apartenenţă la KGB. Sediul se afla în clădirea Euro Credit Bank. În prezent, în Republica Moldova există 16 loji, conduse de "Marele Maestru" Iurie Sedleţki, rectorul Universităţii de Studii Europene din Moldova.
Colaborarea masonica româno-rusă
La Bucureşti, marele secretar al MLNR, Ioan Danuţ Tănasie, a lucrat în perioada 1968-1992 ca ofiţer operativ în Direcţia de Informaţii Externe (diviziunea TS), actualul SIE, de unde s-a pensionat şi a trecut în rezervă în mai 1992, cu gradul de locotenent-colonel.
Tănasie, devenit mâna dreaptă a lui Chirovici, a fost şi omul de încredere al lui Mihai Caraman - primul şef SIE după '89, cel care a reuşit să penetreze cartierul general al NATO pentru KGB -, căruia i-a fost subordonat direct în spionajul ante şi post-decembrist. "Ieşirea" spre Rusia şi spaţiul CSI a fost posibilă cu sprijin moldovenesc. Înainte de a deveni "asociaţie de utilitate publică", şeful masoneriei de la Bucureşti, Eugen Ovidiu Chirovici, l-a contactat pe Anatol Andreevici Coman, pentru a-i crea un culoar pe contactele sale masonice la Moscova, în folosul guvernării de atunci. Coman l-a pus pe Chirovici în legătură cu Alexandr Kondyakov, tot cadru KGB, cunoscut şi pentru vizita sa în România în perioada referendumului anti-Băsescu. Rusul şi-a pus în mişcare relaţiile masonice şi l-ar fi indicat drept intermediar pentru a negocia cu oligarhii români pe fostul vicepreşedinte rus Vladimir Andrianov.
După contactele cu Andrianov a început ofensiva indirectă a unor companii ruseşti precum Gazprom, Lukoil sau Tiumen Naftalya Companya - TNK, cea care urmarea cumpărarea a 51% din Petrom.
Veriga Rompetrol
Managerii acestor mari companii ruseşti sunt, la rândul lor, membri în Marea Lojă a Rusiei. Între timp, fratele lui Anatol Coman a devenit director în Rompetrol Chişinău, iar soţia lui Eugen Ovidiu Chirovici, Mihaela Chirovici, este director la Rompetrol Bucureşti. Un personaj de frunte al masoneriei moldoveneşti cu strânse legături la Bucureşti, mai ales la Grupul Rompetrol, este Ion Sturza, fost premier în 1999.
Ion Sturza a fost o piesa de marca a grupării Lucinschi. În 1987, îl găsim ca participant la înfiinţarea Organizaţiei de Comerţ Exterior "Moldex" (OCEM), de pe lângă Guvernul RSS Moldoveneşti, instituţie controlată de KGB. Sturza, fost director general al Rompetrol-Moldova şi fost consul onorific al Kazahstanului în Republica Moldova, este unul dintre intermediarii principali ai "afacerii secolului", vânzarea Grupului Rompetrol catre KazMunai Gaz. În prezent este considerat Numărul 2 în Rompetrol, după Dinu Patriciu.
Omul din umbră de la Chişinău
Dumitru Diacov, fost şef al Agenţiei TASS la Bucureşti în perioada evenimentelor din decembrie 1989 şi considerat agent de legătură al KGB cu mai mulţi ziarişti şi disidenţi din România, este cel care e considerat că a stat la originile masoneriei moldoveneşti.
După ocuparea Departamentului Politic al Ambasadei Moldovei la Moscova, Diacov devine deputat pe listele agrarienilor şi ulterior vicepreşedinte al Parlamentului de la Chişinău, poziţie din care înfiinţează Marea Lojă sub patronajul preşedintelui Piotr Lucinschi. Ulterior, Diacov devine preşedinte al forului legislativ, iar în prezent este preşedinte al Partidului Democrat din Moldova. Pe lista masonilor de la Chişinău se afla şi Oleg Serebrian, deputat, fost preşedinte al Partidului Social-Liberal, în prezent vicepreşedinte al Partidului Democrat al lui Diacov. Cunoscut şi drept politolog, conform surselor de la Chişinău, Serebrian a fost iniţiat în masonerie la Paris, de către un român, care l-a introdus în Loja "Quatuor Coronati". Vitalia Pavlicenco, deputat şi preşedinte al Partidului Naţional Liberal din Moldova, este membră a Ro¬tary Club Moldova, un fel de "anticameră" a masoneriei. Nici Mihai Ghimpu, preşedintele Partidului Liberal, unchiul actualului primar al Chişinăului Dorin Chirtoacă, nu este neiniţiat, conform unui document scris de un "frate", Marius Stoian, de la Bucureşti.
Corupţie şi masonerie pe axa Iaşi-Chişinău
Studiile diferitor structuri din statul vecin arată că mai mulţi dintre politicienii şi parlamentarii români sunt membri ai diferitelor loje, toate cu ramificaţii dinspre şi înspre Republica Moldova, afirmă cotidianul "Flux" de la Chişinău într-o amplă analiză publicată la sfârşitul săptămânii trecute. Dacă din punct de vedere organizatoric "Marea Lojă a Moldovei" este autonomă în raport cu lojele din România, atunci contactele politicienilor masoni din Moldova cu cei din România sunt destul de frecvente şi cu o tentă accentuată de susţinere şi tutelare din partea celor din urmă. Mai mult, există şi un trafic de influenţă continuu şi eficient, exprimat prin finanţări de partide şi susţineri în afacerile politicienilor de la Chişinău.
Un cunoscut om politic de la Chişinău, acuzat de apartenenţa ascunsă la masonerie este Vladimir Filat, fost şef al Departamentului Privatizării şi apoi ministru de Stat, în prezent deputat, preşedinte al Partidului Liberal Democrat din Moldova, dar şi învinuit în mai multe cazuri de corupţie. Pe vremea când se ocupa de privatizări, pe lângă calitatea sa de demnitar, Filat era şi asociat al companiei "RoMold Trading", înregistrată în România, la Iaşi. Compania a încheiat cu Combinatul de tutun din Chişinău (Tutun-CTC) un contract de distribuire exclusivă a produselor combinatului pe teritoriul României. Ulterior, organele de anchetă din România au stabilit că cea mai mare cantitate de marfă era introdusă prin contrabandă şi au organizat un flagrant, în urma căruia au fost capturate patru TIR-uri cu peste 1,8 milioane de pachete de ţigări. Alţi doi "fraţi" masoni de la vârful politicii din Republica Moldova sunt, potrivit publicaţiei "Flux" de la Chişinău, Veaceslav Untilă, prim-vicepreşedinte al Alianţei "Moldova Noastră", şi Dumitru Braghiş, fost premier, în prezent preşedintele Partidului Social Democrat.
Ajutor de la Guvernul Năstase
Fostul primar al Chişinăului, Serafim Urechean, primit adeseori la Bucureşti de Adrian Năstase, şi fostul premier Dumitru Braghiş sunt iniţiaţi, conform surselor de la Chişinău, în loja masonică "Marele Orient al Franţei", dar tot în filiala italiană.
Urechean şi Braghiş au fost sprijiniţi financiar în perioada Guvernării Năstase prin intermediul unor fonduri ale Departamentului pentru Relaţiile cu Românii de Pretutindeni şi sunt iniţiaţi, conform surselor de la Chişinău, în loja masonică "Marele Orient al Franţei", dar tot în filiala italiană. (...)

Niciun comentariu: